Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Honderdduizenden mensen in Nederland zijn arbeidsongeschikt. Bijzonder vervelend als jou dat ook overkomt. Niet alleen vervelend omdat je dan waarschijnlijk minder kan dan wanneer je helemaal gezond zou zijn, maar vooral ook omdat het in de meeste gevallen ook een verlies van inkomen betekent.
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) zorgt voor een (gedeeltelijke) compensatie van het verlies van inkomen op het moment dat je niet meer (volledig) kan werken. Die compensatie kan een groot bedrag in één keer zijn of bijvoorbeeld een maandelijkse uitkering totdat je een vooraf afgesproken leeftijd hebt bereikt. Iedereen kan een aov afsluiten. Vooral zelfstandig ondernemers sluiten zo'n verzekering, omdat er voor die groep vanuit de overheid geen sociaal zekerheid bestaat bij arbeidsongeschiktheid.
Wat is er verzekerd?
Een aov verzekert je tegen het verlies van inkomen door een ongeval of door ziekte. Een aov kan het verschil in inkomen (gedeeltelijk) compenseren. Een aov kan ook uitkeren bij zelfstandig ondernemers die inkomen verliezen omdat ze zwanger zijn.
Houd er rekening mee dat een aov vaak een eigen risicotermijn heeft. Dat houd in dat je in de meeste gevallen niet direct een uitkering onvangt zodra je arbeidsongeschikt raakt. Hoe langer de eigen risicotermijn, hoe groter de korting op de premie.
Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering
De hoogte van de premie voor een aov hangt van een aantal dingen af. Hoe groot is het deel van je inkomen wat je wil verzekeren? Wat is de eigen risicotermijn? Ook leeftijd, je beroep en je huidige gezondheidstoestand worden in de premieberekening meegenomen.
Is een aov voor jou aan te raden ?
Of heb voor jou aan te raden is om een aov af te sluiten hangt echt af van je persoonlijke situatie. Ben je de enige in het gezin met inkomen of heeft je partner ook werk waarmee een eventuele terugval in inkomen goed op te vangen is? Misschien heb je wel een behoorlijk bedrag op je spaarrekening waarmee je het ook een flinke tijd uit kan houden. Zo zijn er veel verschillende zaken die in de overweging van een aov meegenomen moeten worden. De aov is best een dure verzekering. Ons advies is dan ook om alles zorgvuldig op een rijtje te zetten zodat je een zorgvuldig besluit kan nemen. Uiteraard kunnen wij je helpen bij dat besluit om wel of niet een aov af te sluiten.
Heb je een vraag over onze diensten omtrent de hypotheek, verzekeringen of de woning? Wij zijn je graag van dienst!
Een BKR registratie kan gevolgen hebben voor de financieringsaanvraag. Je staat bij BKR geregistreerd als er een contract is gesloten met een financiele verplichting dit is doorgaans slechts bij een kredietverstrekker. Sinds enige tijd is ook de mobiel aanbieder waarbij er een contract op afbetaling met een doorlopende verplichting van meer dan € 250,- van toepassing is ook verplicht om hier een registratie bij het BKR van te maken. Dit is ter bescherming van je en ter bescherming voor een mogelijke andere kredietaanbieder om over creditering tegen te gaan. Een registratie hoeft niet negatief te zijn, echter indien er niet aan de verplichtingen word voldaan dan is de kredietaanbieder verplicht de op de registratie een achterstandscodering te melden.
De achterstandscodering kan zeker gevolgen hebben. Laat je hierover goed informeren, we lichten e.e.a. graag toe
Indien de werkgever op de werkgeversverklaring een intentie uitspreekt waarbij het dienstverband voor bepaalde tijd na verlenging wordt voorgezet voor onbepaalde tijd is dat doorgaans voldoende voor de reguliere geldverstrekker. Ook in geval een arbeidsovereenkomst niet wordt voortgezet voor onbepaalde tijd bestaat er een mogelijkheid om het gemiddeld inkomen uit de laatste 3 jaar te herleiden, dit noemt met flexinkomen. Tegenwoordig zijn er in overleg met diverse uitzendorganisatie mogelijkheden om een toetsinkomen vast te leggen. We bespreken de mogelijkheden graag..
Nadat de hypotheek tot stand is gekomen schrijft de notaris het hypotheekrecht op de woning in bij het Kadaster. Ook wel ‘het hypotheekregister’ genoemd. Dit tot zekerheid voor de geldverstrekker.