Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Bij het kopen van een eerste woning moet je tegenwoordig eigenlijk altijd eigen geld inbrengen. Dit brengt je als starter in een lastig parket. Je staat aan het begin van je carrière, ook met je inkomen en spaargeld. Daarbij is kopen aantrekkelijk en soms de enige optie vanwege het gebrek aan beschikbare, betaalbare huurwoningen. Gelukkig is er meer mogelijk dan je denkt. Wij informeren je hier graag over - er zijn een aantal regelingen speciaal voor starters...dus bel of mail gewoon even, we helpen graag.
077 770 3363
Door de gestegen woningprijzen is het voor starters op de woningmarkt moeilijker geworden een woning te kopen. Bovendien zijn de spelregels voor een hypotheek strenger geworden. Zo kun je op dit moment niet méér lenen dan 100% van de waarde van de woning. Alle bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting, advies- en notariskosten, zul je dus zelf moeten financieren. En je zult de hypotheek verplicht moeten aflossen.
Als je een woning op het oog hebt of op een woning wilt gaan bieden, is het belangrijk om te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Zo weet je direct binnen welk budget je naar woningen kunt kijken.
Hieronder vind je enkele rekentools die je op weg helpen bij het kopen van je eerste woning. Probeer ze en raadpleeg ons als je er vragen over hebt.
Een BKR registratie kan gevolgen hebben voor de financieringsaanvraag. Je staat bij BKR geregistreerd als er een contract is gesloten met een financiele verplichting dit is doorgaans slechts bij een kredietverstrekker. Sinds enige tijd is ook de mobiel aanbieder waarbij er een contract op afbetaling met een doorlopende verplichting van meer dan € 250,- van toepassing is ook verplicht om hier een registratie bij het BKR van te maken. Dit is ter bescherming van je en ter bescherming voor een mogelijke andere kredietaanbieder om over creditering tegen te gaan. Een registratie hoeft niet negatief te zijn, echter indien er niet aan de verplichtingen word voldaan dan is de kredietaanbieder verplicht de op de registratie een achterstandscodering te melden.
De achterstandscodering kan zeker gevolgen hebben. Laat je hierover goed informeren, we lichten e.e.a. graag toe
Indien de werkgever op de werkgeversverklaring een intentie uitspreekt waarbij het dienstverband voor bepaalde tijd na verlenging wordt voorgezet voor onbepaalde tijd is dat doorgaans voldoende voor de reguliere geldverstrekker. Ook in geval een arbeidsovereenkomst niet wordt voortgezet voor onbepaalde tijd bestaat er een mogelijkheid om het gemiddeld inkomen uit de laatste 3 jaar te herleiden, dit noemt met flexinkomen. Tegenwoordig zijn er in overleg met diverse uitzendorganisatie mogelijkheden om een toetsinkomen vast te leggen. We bespreken de mogelijkheden graag..
Nadat de hypotheek tot stand is gekomen schrijft de notaris het hypotheekrecht op de woning in bij het Kadaster. Ook wel ‘het hypotheekregister’ genoemd. Dit tot zekerheid voor de geldverstrekker.